Thema “Expedition Jungle Fever”

Het thema verhaal in het kort…

Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit Nederland naar de Amazone georganiseerd. De stoere Bearina Grylls leidt deze expeditie. Tijdens deze expeditie blijkt dat alle scouts een mysterieus virus hebben opgelopen en al snel zit iedereen onder de blauwe stippen en gaan ze opzoek naar ingrediƫnten waarmee professor/doctor D.A. Hinda een medicijn kan maken. Wanneer ze bij de oerscouts komen, blijken zij bekend te zijn met de ziekte maar geen geneesmiddel hiervoor te hebben. Als bij toeval ontdekken ze dat het zweet van de gele, blauwwang brulkikker het virus onschadelijk kan maken. Nu zijn ze in staat om niet alleen de scouts, maar ook de oerscouts te genezen.